Vraag:

Wij wonen in een gemeentelijk monument tegenover het station en willen onze houten serre isoleren tegen geluidsoverlast. Hoe pakken we dit aan?

Antwoord:

Alle werkzaamheden hiervoor zijn vergunningplichtig (omgevingsvergunning). Dat u een gemeentelijk monument bewoont, is een extra punt van aandacht. Uw gemeentelijke afdeling monumentenzorg kan u hierover informeren. De glazen onderdelen in de serre kunnen worden voorzien van achterzetramen. Bij het plaatsen van achterzetramen hoeven de kozijnen niet te worden aangepast. Zowel geluids- als warmte-isolatie wordt verkregen door het creëren van een luchtbarrière. Er zijn diverse typen achterzetramen verkrijgbaar, die geschikt zijn voor monumentale serres. De overige onderdelen kunt u aan de binnenzijde afdekken met meerdere lagen gipsplaat, waarna het zaak is deze weer zorgvuldig af te werken. Afhankelijk van de situatie zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden. Omdat rekening moet worden gehouden met de gemeentelijke eisen van bouw- en woningtoezicht én er sprake is van een gemeentelijk monument is het raadzaam een afspraak te maken met een restauratie-aannemer uit uw directe omgeving. Deze is bekend met de plaatselijke eisen en kan ter plaatse nagaan wat voor uw woning de beste oplossing is. Aan de hand hiervan kan hij een plan opstellen en de kosten inzichtelijk maken.

Download het artikel

Vraag het de vakman!

Leg uw vraag over een restauratie- of onderhoudsklus voor aan de vakmensen van de Vakgroep Restauratie. De Vakgroep Restauratie is de branchevereniging van erkende restauratie bouwbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in onderhoud, planvorming, herbestemming en restauratie van monumenten en beeldbepalende historische gebouwen.

Voor meer info: www.vakgroeprestauratie.nl
Stel uw vraag via info@vakgroeprestauratie.nl.

Deel dit bericht